BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

duminică, 22 octombrie 2017

- Voi continua să scot la iveală tot ce se încearcă a se îngropa

   Petre Lungoci mi-a trimis un nou material, cu titlul de mai sus, pentru a-l face public pe blogul meu.
Faptele relatate sunt foarte interesante și merită cunoscute de oameni. De aceea le postez mai jos:

În urmă cu ceva timp, am semnalat, printr-un material ce purta titlul „FRAUDAREA FONDURILOR EUROPENE”, la Ministerul Public și la Agenția Națională de Integritate (ANI), despre posibile infracțiuni săvârșite de către unii funcționari publici de la AJOFM Hunedoara.

Zilele acestea, după doi ani și opt luni, am primit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia două ORDONANȚE prin care mi se comunică soluțiile de clasare a celor două dosare penale (nr. 294/P/2017, nr. 929/P/2016) privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, prev. de art.301 alin.1 C.pen.

Procurolul șef de secție de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Albă Iulia,  constată că fapta conflict de interese nu există din următoarele considerente:
„În cazul de față, funcționarii de la AJOFM Hunedoara au încasat venituri sub formă de salarii de la cele două asociații pentru faptul că au prestat servicii acestora, nu în calitate de funcționari publici, ci în calitate de persoane fizice. Ori în această calitate, cea de funcționari publici la AJOFM Hunedoara, nu au îndeplinit acte sau nu au luat decizii prin care au obținut un folos patrimonial”.

De meționat faptul că în materialul trimis am prezentat trei asociații, de la care unii funcționari de la AJOFM Hunedoara încasau venituri sub formă de salarii, și nu două asociații așa cum se menționează în Ordonanță.

În materialu „FRAUDAREA FONDURILOR EUROPENE”, am semnalat despre posibile  infracțiuni săvârșite de către unii funcționari ai agenției guvernamentale AJOFM Hunedoara, unde am expus faptele în mod detaliat, clar, și însoțite de dovezi, indicând mijloace de probă în sprijinul celor relatate și nicidecum nu am culpabilizat pe respectivii funcționari publici pentru că ar fi avut activității în mediul privat în caliate de funcționari publici, așa cum se răstălmăceste starea de fapt.

Având în vedere considerentele expuse, pentru care nu există fapta conflict de interese în cazul celor prezentate în materialul Fraudarea Fondurilor Europene, orice funcționar public, poate lucra și în mediu privat la firmele soției, fraților, cumnaților sau alți afini, fără a comite vreo faptă ilegală.

Tocmai despre această situație este vorba în materialunde am semnalat în mod detaliat aspecte cu privire la unii funcționari publici care împreună cu colegi de instituție publică, împreună cu membri lor de familie și nu numai, au devenit angajații unor asociații de familie.

Pentru a fi cât mai ușor de înțeles, și pentru cei care se fac că nu înțeleg despre ce era vorba, am să expun în sinteză materialul „Fraudarea Fondurilor Europeneprin „SCHEMASCURGERII BANILOR PUBLICI”, având la bază declarațiile de avere a celor vizați.




Curtea de Apel Alba Iulia, dacă a constatat că nu există fapta de conflict de interese, atunci ce infracțiuni ar exista în cazul când:

1 - funcționarul public Iorgovan Velichi, prin influența funcției, îi facilitează soției sale Luiza Iorgovan (funcționar public la mediu Deva în acea perioadă) și fiicei sale (domiciliate în Deva) angajarea tocmai la Petroșani la asociația „Thumende” Valea Jiului, într-un proiect desfășurat printr-un acord de parteneriat cu AJOFM Hunedoara semnat de către directorul Iorgovan Velichi ?

Chiar și Agenția Națională de Integritate a constatat indicii privind săvârșirea mai multor infracțiuni de natură penală (conflict de interese, abuz în serviciu, infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene) de către IORGOVAN VELICHI VASILE CONSTANTIN, fost Director executiv în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara.

Potrivit ANI, în vederea implementării Proiectului POSDRU/103/5.1/G/75757 „Facilitarea accesului pe piața muncii a persoanelor în căutarea unui loc de muncă și a șomerilor”, în luna octombrie 2010, Asociația „Thumende”, Valea Jiului (în calitate de beneficiar) a încheiat un acord de parteneriat cu A.J.O.F.M. Hunedoara (reprezentantă de către IORGOVAN VELICHI VASILE CONSTANTIN-director).


 

2 - funcționarul public angajat la AJOFM Hunedoara, Bercea Valentin, este angajat și în mediul privat la asociația AFC Arad condusă de soția sa, Bercea Mihaela ?

3 - funcționarul public Bercea Valentin își găsește loc de muncă și la asociația ACSP Petroșani condusă de sora sa, Chimerel Mihaela ?

4 - funcționarul public Bercea Valentin împrumută, în nume personal, sume importante de bani soției sale, firmei soție sale, firmei sorei sale, (a se vedea declarațiile de avere nr.14/19/04. 2012 și nr. 64/30. 04.2013) după care devine angajatul acestor firme obținând de la acestea din „activitățididactice” venituri salariale aproape egale cu sumele împrumutate. Cât despre „sumele împrumutate”, funcționarul public nu face, până acum, dovada returnării acestora ?

5 - funcționarul public Bercea Valentin, în  declarația de avere nr. 13/30.04.2015, nu menționează  concret cuantumul veniturilor bănești  din activitatea desfășurată în mediul privat la  AFC Arad, asociația soție sale, (fapt contrar prevederilor Legii 176/2010 privind declararea veniturilor) pe motivul că este „confidențial conform contractului de finanțare, contractului individual de muncă și deciziei internă a etnității de dreptprivat” ?

6 - d-na Bercea Mihaela își găsește loc de muncă la  asociați ACSP Petroșani (administrată de cumnata sa Chimerel Mihaela sora lui Bercea Valentin), asociație care a derulat proiecte prin programul POSDRU printr-un acord de parteneriat cu AJOFM Hunedoara semnat de Iorgovan Velichi ?

7 - aceeași doamnă Bercea Mihaela și-a găsit loc de muncă și la asociația „Thumende” Valea Jiului, asociație care, la fel, a derulat proiecte prin programul POSDRU în parteneriat cu AJOFM Hunedoara reprezentată în proiect de către directorul Iorgovan Velichi ?

8 - funcționarul public al AJOFM Hunedoara, Uifălean Dorina, de asemenea, își găsește loc de muncă  la asociația AFC Arad condusă de Bercea Mihaela soția funcționarului public Bercea Valentin, coleg de instituție cu d-na Uifălean Dorina.

9 - același funcționarul public al AJOFM Hunedoara, Uifălean Dorina, își găsește loc de muncă și la ACSP Petroșani condusă de Chimerel Mihaela (sora colegului Bercea Valentin) când această asociație a derulat, de asemenea, proiecte prin programul POSDRU în parteneriat cu AJOFM Hunedoara ?

10 - funcționarul public Uifălean Dorina (la fel ca și colegul Bercea Valentin) împrumută în nume personal suma totală de 123.658 lei (a se vedea declarațiile de avere nr. 30/23.04.2012, nr. 56/29.04.2013) asociațiilor ACSP Petroşani, AFC Arad și persoanei fizicice Indricău Mihaela (devenită d-na. Bercea Mihaela), după care devine angajata acestor firme de la care obține venituri salariale din „activitățididactice”. Cât despre sumele „împrumutate” d-na Uifălean Dorina, la fel ca și colegul Bercea Valentin, nu face dovada returnării respectivelor împrumuturi.

11 - dl.Uifălean Ioan, soțul funcționarului public Uifălean Dorina, este cooptat în această încrengătură în sensul în care și dumnealui găsește loc de muncă la asociația  ACSP Petroșani, asociație căreia îi oferă împrumuturi soția sa.

12 - același Uifălean Ioan este angajat și la asociația „Thumende” Valea Jiului, asociație care a derulat proiect prin programul POSDRU în parteneriat cu AJOFM Hunedoara instituție reprezentată în proiect de Iorgovan Velichi, șeful doamnei Uifălean Dorina ?

13 - funcționarul public al AJOFM Hunedoara, Pălivan Livia, își găsește, de asemenea, loc de muncă la ACSP Petroșani asociația condusă de sora funcționarului public Bercea Valentin coleg de instituție cu d-na Pălivan Livia?

14 - dl. Pălivan Daniel își găsește își găsește și dumnealui loc de muncă la asociația „Thumende” Valea Jiului, în proiectul derulat prin programul POSDRU în parteneriat cu AJOFM Hunedoara unde este angajată soția acestuia?

15 - și cu ce scop funcționarii publici, Bercea Valentin și Uifălean Dorina, acordă împrumuturi, în nume personal, soției lui Bercea Valentin, asociației ACSP Petroșani condusă de sora acestuia, asociației AFC Arad condusă de soția acestuia, asociații la care ulterior deveneau angajați atât ei cât și membri familiilor, obținând venituri de la aceste asociații sub formă de salarii ?

Oare, unde se pot încadra aceste fapte care evident, fără echivoc, încalcă legea, fapte prin care respectivi funcționari publici ai AJOFM Hunedoara au devenit angajați și în mediul privat împreună cu membrii familiilor, prin diferite strategii și mecanisme.

Poze la deschiderea proiectului „Facilitarea accesului pe piaţa muncii a persoanelor în căutarea unui loc de muncă şi a şomerilor derulat de către asociația „THUMENDE” Valea Jiului în parteneriat cu AJOFMHunedoara.
  


- de la stânga la dreapta:
IORGOVAN LUIZA- profil, plan apropiat - soția directorului AJOFM Hunedoara
UIFĂLEAN DORINA- plan îndepărtat- funcționar public AJOFM Hunedoara;
IORGOVAN VELICHI- director AJOFM Hunedoara - partener proiect cu asociatia „THUMENDE” V.J.;
IONESCU CRISTINELA- (văzută parțial în poză) președinta asociației „THUMENDE” VJ;
BERCEA VALENTIN- funcționar public AJOFM Hunedoara;
UIFĂLEAN IOAN - (în stânga lui Bercea Valentin) soțul doamnei Uifălean Dorina.

Poze la  deschiderea proiectului„Calificarea, o sansa pentru ocupareadurabila!” derulatde către ACSP Petroșaniîn parteneriat cu AJOFM Hunedoara



de la stânga la dreapta:
UIFĂLEAN DORINA- funcționar public AJOFM Hunedoara, șefa CFP Petroșani;
IORGOVAN VELICHI- director AJOFM Hunedoara- partener proiect cu ACSP Petroșani; 
BERCEA VALENTIN - funcționar public AJOFM Hunedoara ;
BERCEA MIHAELA - (în picioare)- soția lui Bercea Valentin.

Materialul „FRAUDAREA FONDURILOR EUROPENE” pe care l-am trimis mai multor instituții alestatului reprezintă semnalarea unor fapte de corupție, nefiind formulat cu caracter de plângere penală, așa cum se arată în cele două Ordonanțe primite de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel AlbaIulia.

De aceea nu am să fac plângere la procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia împotriva celor două ordonanțe, dar si pentru că rezultatul îl intuiesc având în vedere faptul că solidaritatea și reflexul de colegialitate funcționează,ci  am să continui să scot la iveală tot ce se încearcă a se îngropa.

Nu înțeleg motivul pentru care nicio instituție a statului nu observă că, ceva nu este în ordine.

PETRE LUNGOCI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu