BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

vineri, 2 august 2013

- Triunghiul Morţii din Marea Neagră


In acest loc se petrec fenomene asemănătoare cu cele din Triunghiul Bermudelor.

În Marea Neagră se pare ca au dispărut inexplicabil mai multe nave, iar anomaliile magnetice au îndreptat atenția oamenilor de știința asupra acestui loc care pune și România pe harta misterelor, se arată în mai multe rapoarte.
Mai multe articole de specialitate și lucrări susțin faptul că in Marea Neagră s-ar afla un fel de Triunghi al Bermudelor, cu suprafața de 8-10 km, care s-ar deplasa constant, provocând dispariții inexplicabile, de nave, avioane și oameni.
Relatări despre asemenea întâmplări apar în povestiri rusești din secolele XIII și XIV, dar si in marturii mai recente ale unor martori ori supraviețuitori norocoși.
Fenomenele au fost puse pe seama anomaliilor magnetice care se fac simțite în Marea Neagră.
Ele ar fi provocat și dispariția in mai 1944 a crucișătorului Tiolkovski, la sud de Crimeea (la 70 km în larg), în plină zi, pentru ca, la numai doua luni după aceea, cinci avioane militare rusești să aibă aceeași soartă. Diverse surse pretind ca și nava, și aparatele de zbor ar fi fost înghițite de o ceață neagră cu sclipiri verzi, descriere asemănătoare celei făcute de piloții supraviețuitori din Triunghiul Bermudelor.
Coincidentele merg însa și mai departe, deoarece, potrivit canalului de televiziune american ABC, preluat de Antena 3, atât în Triunghiul Bermudelor (între Bermude, Puerto Rico și Miami), cât și în Triunghiul Morții din Marea Neagră s-a observat... un foc ciudat (o gheață care arde).
Specialiștii spun ca focul de pe apa, care izbucnește din senin pe kilometri întregi, apare în momentul în care acumulări de gaze ies la suprafață și sunt mai intense atunci când sunt furtuni.
Declanșatorul ar fi metan hidratul, descoperit în 1970 pe fundul Marii Negre, dar și al oceanului. Şirul disparițiilor din Marea Neagră a mai inclus, în 1990, un avion particular grecesc, dar și personalul de pe o platforma petrolifera ruseasca, un an mai târziu.
Platforma a fost găsita și recuperata la 50 km distanta de locul inițial de amplasare, plutind în derivă, fără nicio urmă de viaţă la bord și fără niciun indiciu legat de soarta celor 80 de oameni care o populaseră.
Studiind cu atenție acest fenomen cercetătorii au ajuns la concluzia că este vorba despre o suprafață de aproximativ 8-10 km, relativ triunghiulară, în care se manifestă o formă stranie de magnetism, mult modificat faţă de cel detectat ca fiind "normal".
Cercetătorii ruşi şi ucraineni afirmă ca falia magnetică din misteriosul triunghi mobil din Marea Neagră se deschide de la o fracţiune de secundă până la câteva minute. Această anomalie magnetică se deplasează lent prin zona Mării Negre şi, la ora actuală, zona se deplasează spre litoralul românesc, mai precis spre Sulina.
În 5 decembrie 1945, 5 bombardiere americane de tip Grumnan TBM-3 Avenger, dispăreau în întunericul Triunghiului Bermudelor. Un lucru foarte straniu, însă deosebit de discutat la vremea aceea, a fost dispariţia a 5 bombardiere ruseşti, în aceeaşi zi în interiorul Triunghiului Morţii de lângă Crimeea (la numai 70 km de ţărm). O altă dispariţie misterioasă s-a petrecut mult mai recent, în 1990, când un mic aparat de zbor grecesc dispărea la numai 30-40 km de ţărmul românesc.
Una din cele mai surprinzătoare dispariţii este cea petrecută cu câţiva ani în urmă (în 1991) a 80 de oameni care lucrau pe o platformă marină rusească de extracţie a petrolului. Platforma era legată prin staţie de baza de la ţărm, cu care era stabilit un protocol de comunicare zilnic. Într-o zi, fără niciun SOS, platforma a rămas mută la toate încercările de stabilire a contactului.
La ora actuală, armata ucraineană studiază cu mare atenţie această falie magnetică ce se deplasează lent, din zona lor,
O mulţime de mistere înconjoară Marea Neagră, locul unde – spun diverşi cercetători- s-ar fi produs Potopul lui Noe, dar şi unde se petrec felurite fenomene stranii, amintind de teribilul Triunghi al Bermudelor. Dispariţii inexplicabile, OZN-uri ieşind din adâncuri, plus câteva anomalii magnetice măsurate ştiinţific, toate indică Marea Neagră ca un spaţiu care merită să fie explorat temeinic.

NASA confirmă existenţa anomaliilor magnetice
Un interesant studiu realizat de cercetători de la Harvard, cu sprijinul NASA Astrophysics Data System, semnalează anomaliile magnetice din Marea Neagră, citând şi o lucrare scrisă pe această temă de ruşii Osipov G. V.şi Terekhov A. A. şi apărută în 1978. Anomaliile magnetice – care semnalează, printre altele, existenţa unuia sau mai multor depozite feroase- apar de regulă în rupturile de falii, în reflexii ale scoarţei terestre sau în alte asemenea fenomene geologice atipice. Cunoscătorii spun însă că există şi anomalii “malefice”, care se manifestă printr-o emisie de radiaţii patogene, cunoscute încă din antichitate. Ca dovadă că, în China, nu era permisă construirea unei case decât după cercetarea locului de către specialişti capabili să sesizeze dacă terenul are sau nu are „colţii dragonului“ (denumirea străveche a acestor anomalii magnetice). Peste mulţi ani, observaţii similare aveau să genereze teoria „Reţelei Hartmann“, potrivit căreia Pământul e străbătut de o “plasă” invizibilă de radiaţii care vin din adâncul său, iar majoritatea fiinţelor vii – cu excepţia pisicilor şi a şoarecilor- suferă influenţe nocive dacă sunt plasate pe liniile reţelei, dar mai ales în dreptul unui nod. Potrivit conferenţiarului Cristina Dobrotă, de la Laboratorul de Exobiologie al Universităţii "Babeş-Bolyai", "sunt doi poli de anomalii magnetice în Europa. Unul la graniţa dintre Germania şi Cehia, unde se înregistrează un minim magnetic, iar al doilea în zona Krivoi Rog, Ucraina, unde există un maxim magnetic”. Ultima locaţie nu e foarte îndepărtată de Odesa, respectiv de Marea Neagră, ceea ce ar putea avea o oarecare legătură cu enigmele acestui spaţiu. 

 Nave şi avioane, înghiţite de o “ceaţă neagră”
Diverse articole şi lucrări apărute în ultima vreme susţin că în Marea Neagră s-ar afla un fel de Triunghi al Bermudelor, cu suprafaţa de 8-10 km, care s-ar deplasa constant, provocând dispariţii inexplicabile, de nave, avioane şi oameni. Relatări despre asemenea întâmplări apar în povestiri ruseşti din secolele XIII şi XIV, dar şi în mărturii mai recente ale unor martori ori supravieţuitori norocoşi. Fenomenele au fost puse pe seama anomaliilor magnetice care se fac simţite în Marea Neagră. Ele ar fi provocat şi dispariţia în mai 1944 a crucişătorului Tiolkovski, la sud de Crimeea (la 70 km în larg), în plină zi, pentru ca, la numai două luni după aceea, cinci avioane militare ruseşti să aibă aceeaşi soartă. Diverse surse pretind că şi nava, şi aparatele de zbor ar fi fost înghiţite de o ceaţă neagră cu sclipiri verzi, descriere asemănătoare celei făcute de piloţii supravieţuitori din Triunghiul Bermudelor. Coincidenţele merg însă şi mai departe, deoarece, potrivit canalului de televiziune american ABC, atât în Triunghiul Bermudelor (între Bermude, Puerto Rico şi Miami), cât şi în “Triunghiul Morţii” din Marea Neagră s-a observat…un foc ciudat (o gheaţă care arde). Specialiştii spun că focul de pe apă -ce izbucneşte din senin pe kilometri întregi- apare în momentul în care acumulări de gaze ies la suprafaţă şi sunt mai intense atunci când sunt furtuni. Declanşatorul ar fi metan hidratul, descoperit în 1970 pe fundul Mării Negre, dar şi al oceanului. Şirul dispariţiilor din Marea Neagră a mai inclus, în 1990, un avion particular grecesc, dar şi personalul de pe o platformă petroliferă rusească, un an mai târziu. Platforma a fost găsită şi recuperată la 50 km distanţă de locul iniţial de amplasare, plutind în derivă, fără nicio urmă de viaţă la bord şi fără niciun indiciu legat de soarta celor 80 de oameni care o populaseră. Asemenea întâmplări, ca şi legendele care circulă pe seama “Triunghiului Morţii” i-au determinat pe pescari să vorbească despre “apa blestemată”, iar pe specialiştii militari ai ţărilor riverane să caute posibile explicaţii. De altfel, cercetătorii de la Institutul particular “Terra” din Bucureşti speră să realizeze, cu concursul Armatei, o hartă românească a zonelor care prezintă anomalii magnetice. 

OZN-uri ţâşnesc din apă
Legat de Marea neagră – pe care geologii americani W. Ryan şi W. Pitman de la Universitatea Columbia, confirmaţi de arheologul R. Ballard, celebrul descoperitor al epavei Titanicului, au identificat-o drept locul unde s-a produs Potopul biblic (mai precis, acum 9500 de ani, din cauza încălzirii climatice, gheţarii au început să se topească, iar Mediterana s-a revărsat peste Marea Neagră cu forţa a 200 de cascade Niagara, ceea ce a provocat inundaţii imense)- mai circulă şi alte poveşti. Potrivit cărţii “The Soviet UFO Files”, scrisă de Paul Stonehill şi publicată în 1998, în arhivele secrete ale Marinei ruse ar exista mai multe mărturii despre apariţii OZN din adâncul mării. Este citată declaraţia mai multor veterani, foşti ofiţeri pe submarine nucleare sovietice, care au văzut, pe la începutul anilor ’60, “submarine gigant”, venite parcă de nicăieri, urmărind submersibilele URSS. La rândul său, locotenent-comandantul Oleg Sokolov a relatat că respectivele vehicule aveau o viteză incredibilă şi că, prin periscop, a zărit un obiect ciudat urcând extrem de rapid din adâncuri spre suprafaţă. Episoade similare au mai fost consemnate în august 1965 şi în decembrie 1977, când diverşi marinari au văzut ţâşnind din mare nişte obiecte sferice de mari dimensiuni, care au dispărut în văzduh înainte ca oamenii să se dezmeticească.



5 comentarii:

  1. Ar putea funcţiona şi în acest caz una dintre explicaţiile date pentru "originalul" Triunghi al Bermudelor", aceea despre gazul metan (solid la mare adâncime, datorită presiunii) care ar urca la suprafaţă, evident dacă este vorba de o cantitate mare se va modifica densitatea apei/aerului deci navele pierd flotabilitatea iar avioanele portanţa.
    Foarte interesant articol, felicitări.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Nu este meritul meu in totalitate... Eu m-am documentat si am preluat aceste date din mai multe texte scrise pe aceasta tema si, pentru a fi cat mai detaliat subiectul, am coroborat toate datele intr-un singur articol!

    RăspundețiȘtergere
  3. hidrogenul sulfurat dar si metanul eliberate in cantitate mare duc la scaderea densitatii apei de mare si implicit a flotabilitatii navelor.. Din cele mai vechi timpuri s-au semnalat scufundari ale navelor mai ales pe vreme de furtuna.. E renumita chiar o furtuna din vremea razboiului din Crimeea cand nave britanice si franceze, de obicei trecute si prin furtuni mai mari au avut 'probleme'.. Evident ca gazele astea pot otravi si oamenii contribuind astfel la distrugerea vietii pe ambarcatiuni sau si in aer, astfel avioanele ramase fara echipaj se pot prabusi.. Gazele se si aprind iar in anumite concentratii pot si exploda.. Nu cunosc despre existenta unor anomalii magnetice nepermanente si inclin sa cred ca daca s-ar sesiza nu ar fi naturale..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu m-am gândit la toate acestea... Totuși nu este o explicație pentru dispariția totală a oamenilor şi rămânerea intactă a ambarcaţiunilor (mă refer la cele găsite fără echipaj în Triunghiul Bermudelor, unele chiar cu mâncare caldă şi/sau ţigări fumegând în scrumiere ca şi cum tot echipajul ar fi disparut cu câteva secunde înainte)...
      Totuşi, explicaţiile referitoare la metan şi la hidrogenul sulfurat pot fi o cauză a acestor dispariţii... Din păcate mai sunt şi alte întrebări fără rspunsuri şi efecte fără nicio explicaţie... Poate le vom avea cândva...

      Ștergere
  4. excelent articol. pune link catre mine cu el, ca sa-l pot inscrie in concurs.
    merci!

    RăspundețiȘtergere