BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

joi, 29 septembrie 2011

- Mafie sindicală în mineritul Văii Jiului?

  CCM-ul CNH-ului a fost semnat de lideri care pot fi numiţi infractori şi care, în cârdăşie cu cei din conducerea CNH, au exclus de la negocieri alte 2 sindicate care aveau mandat pentru negociera CCM-ului şi care au avut şi documentele necesare în timpul stabilit. Primul sindicat, SMLVJ-2008, nu a fost convocat deloc. De fapt, la trei săptămâni după negocieri, directorul de la EM Petrila, Ermoiu Mihai, i-a spus preşedintelui SMLVJ-2008 că el a primit fax-ul acestuia şi că i l-ar fi pus în uşa sediului. Personal cred că este o minciună. În astfel de cazuri, destinatarul fax-ului este chemat să semneze în registru pentru primirea lui. Deci, în acest caz este, mai mult decât clar, că este o reţinere ilegală de corespondenţă şi, cred că directorul de la EM Petrila, Ermoiu Mihai, se va alege cu o plângere penală pentru fapta sa.  Al doilea sindicat, SMD EM Vulcan, a primit un fax pe adresa conducerii la orele 10,05 pentru a se prezenta la CNH la orele 11,00 şi i-a fost comunicat, acest fax, la orele 12,45. Doar dacă ar fi fost de faţă, în biroul cu fax-ul, vreun reprezentant al SMD EM Vulcan în momentul primirii acestui fax şi ar fi avut maşină la scară, acesta ar fi avut timp să se prezinte la CNH la ora stabilită. Din acestea reiese, mai mult decât clar, că s-a făcut totul pentru excluderea de la negocieri a celor două sindicate. Acum să trecem şi la faptul că semnatarii CCM-ului, din partea sindicatelor şi nu numai, în mare parte pot fi numiţi infractori: în 30.12.2010, patru din semnatarii CCM-ului din seara sau noaptea zilei de 01.08.2011 ( parcă seamănă cu modul în care a fost fraudată Legea pensiilor în Parlament), au semnat un act adiţional la CCM al CNH pe 2008 prin care erau eliminate gratuităţile către pensionari, încălcându-se, astfel, HG 670/1990, existând şi plângere penală împotriva tuturor semnatarilor actului adiţional la Parchet: http://valter-cojman.blogspot.com/2011/06/plangere-penala-impotriva-celor-care-au.html . Aceştia sunt:
1) Jujan Constantin - dir. gen. al CNH;
2) Temneanu Ion - preş. al SLI EM Petrila;
3) Jurca Ştefan Adrian - preş. al SL EM Livezeni + vicepreş. Sindicatul Muntele;
4) Zamora Gabriel Dan - preş. al S EM Lonea 2004 + vicepreş. Sindicatul Muntele.
  Cei care au citit sau au cunoscut Legea sindicatelor şi/sau au luat la cunoştiinţă de Legea 62/2011 ştiu că nu poţi face parte din două sindicate la acelaşi angajator ( art. 3 al 4) din Legea 62/2011 ). Aceasta este o altă încălcare a legii făcută de cei doi cu litere accentuate. Pe lângă aceştia mai pot fi găsiţi următorii:
1) Nica Petre - preş. interimar ( de peste 4 ani ) al SL EM Lupeni + preş. al Sindicatului Muntele;
2) Domokos Laszlo - preş. al SL EM Paroşeni + preş. executiv al Sindicatului Muntele;
3) Pavăl Robert - preş. al S. " Solidaritatea 99" EM Livezeni + secretar al Sindicatului Muntele.
Pentru încălcarea art.3 alineat 4) din Legea 62 / 2011 de către cei cinci lideri, există o sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani.
    Dar să revenim la cronologia faptelor acestora pentru a li se înţelege gravitatea:
 -         În data de 26.05.2011, conform procesului verbal de alături, s-au întrunit în conferinţă 16 membrii din 16 (accentuez acest fapt pentru că va avea legătură cu o afirmaţie a unuia din cei 5) ai Sindicatului Muntele, pentru a schimba statutul în conformitate cu Legea 62/2011 şi a alege un nou birou executiv. Până aici nimic grav. Problema apare din faptul că cei 5 aleşi în Biroul executiv al Sindicatului Muntele sunt şi la conducerea altor 5 sindicate miniere, ceea ce încalcă art.3 alineat 4) din Legea 62 / 2011. Acest proces verbal a fost înaintat instanţei dar, ATENŢIE, deşi nu exista o hotărâre definitivă şi irevocabilă privind schimbarea statutului şi a componenţei biroului executin, numitul Nica Petre semnează cu titulatura de preşedinte al Sindicatului Muntele un act adiţional la statut şi vor mai urma şi alte astfel de acte semnate ceea ce înseamnă uzurpare de funcţie şi fals în încrisuri oficiale;
 
-         Această cauză a fost contestată şi dosarul a fost transferat la Tribunalul Hunedoara spre a fi judecată cauza acolo şi avea ca termen 25.11.2011. Şi acum apare o altă ilegalitate: Sindicatul Muntele trimite o adresă cu antetul Sindicatului Muntele, având nr. înreg. 2/05.07.2011, prin care cere preschimbarea termenului de judecată deoarece „Sindicatul Muntele este singurul constituit la nivel de unitate... şi singurul care poate negocia CCM  pe unitate respectiv CNH” ( O mare minciună deoarece există un sindicat care, încă din 2009, s-a constituit la nivel de unitate având 5 departamente la 5 sucursale din 8 ale CNH SA Petroşani şi, chiar a fost supus represaliilor, discriminărilor şi marginalizării atât din partea sindicatelor mari de la sucursale cât şi din partea conducerilor sucursalelor şi, chiar, a conducerii CNH.). Tot în această adresă se mai afirmă faptul că din 8861 de angajaţi ai CNH, Sindicatul Muntele are 4675 de membrii, ceea ce înseamnă că foarte multe din sindicatele miniere, existente până la acea dată, au rămas fără membrii în favoarea Sindicatului Muntele. ATENŢIE! Şi de data aceasta, numitul Nica Petre, zis Bebe, semnează cu calitatea de preşedinte al  Sindicatului Muntele ( De altfel, numitul Nica Petre, zis Bebe, a afirmat că el şi ceilalţi 4 din conducerea Sindicatului Muntele nu sunt membrii ai acestui sindicat ( aici se face legatura cus-au întrunit în conferinţă 16 membri din 16 membri ). Numitul Nica Petre, zis Bebe mai are o mare neregulă: aceea de a nu face alegeri sindicale la SLEM Lupeni de peste 3 ani, de când preşedintele ales a ieşit la pensie şi, deci numitul Nica Petre, zis Bebe ar fi trebuit să organizeze alegeri sindicale în 30 de zile de la plecarea preşedintelui ales... şi au trecut vreo 3 ani. Cam în aceeaşi situaţie este şi Jurca Ştefan Adrian la sindicatul căruia, de asemenea nu s-au mai făcut alegeri sindicale, depăşind cu mult termenul când trebuiau făcute). 
    
     Iar adresa CNH catre Sindicatul Muntele, arată care sunt aceste sindicate. Acestea sunt în număr de 8, conform adresei 2467/05.07.2011 a CNH către Sindicatul Muntele, adresă pe care o puteţi vizualiza în pagină şi pe site-ul ziarului. Deci conform adresei nr.2/05.07.2011, a Sindicatului Muntele către Tribunalul Hunedoara, cele 8 sindicate din adresa nr.2467/05.07.2011 ( ce rapid s-a mişcat CNH în cazul acestei adrese!!!) au rămas fără membrii deoarece aceştia au aderat la Sindicatul Muntele ( De fapt aceştia nici măcar nu au ştiut de faptul că figurează la Sindicatul Muntele. Au aflat din presă câte ceva şi au început să pună întrebări).  Astfel că, la semnarea CCM-ului din seara-noaptea de 1 spre 2 august 2011, liderii a 7 din cele 8 sindicate fără membrii au semnat CCM al CNH SA Petroşani, Nica Petre, find în concediu, nu a semnat CCM-ul. În consecinţă, toţi semnatarii CCM-ului fac parte, fiecare, din 2 sindicate, 4 din ei au funcţii în ambele sindicate şi au semnat în numele unor sindicate fără membrii... sau... şi membrii acestora fac parte din cele 2 sindicate? Păi atunci este şi mai gravă situaţia pentru că sunt implicaţi 4675 de membrii în încălcarea art.3 alineat 4) din Legea 62 / 2011. Întrebarea care se pune este: OARE CÂŢI DIN ACEŞTIA ŞTIU CĂ FAC PARTE ŞI DIN SINDICATUL „MUNTELE” ŞI DIN ALT SINDICAT LA CARE AU FOST ÎNAINTE DE 05.07.2011.
   Astfel, din toate acestea, deduc un singur lucru: este vorba de un grup infracţional la scară mare. Probabil de aceea sesizarea făcută de mine către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani a făcut ca celelate plângeri, în acest sens, să trebuiască să fie depuse direct la DNA şi, de acolo, să fie transferat cazul la DIICOT.

2 comentarii:

  1. cojmane papagalule n ai rezolvat si n o sa rezolvi in viata ta ceva tu voinea,bordanc si altii ca voi sinte ti niste papagali voi va uitati la numele de mai sus pe care i ati suflat de praf.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru lasul anonim... Te trezisi cu intarziere sa ma ataci...Din 2012 a incetat sa ma mai intereseze minerii si liderii lor... Primii sunt lasi si cei din urma corupti... Asa ca am preferat sa nu mai stau in aceeasi mocirla cu minerii cei lasi si cu liderii lor corupti din Valea Jiului.. Va meritati soarta... La asa mineri asa lideri... P.S. De ce tot faceti scandal? Voi ati ales situatia asta... Eu v-am avertizat inca din 2004-2005 ca va fi rau pentru mineritul Vaii Jiului... Va placut sa va complaceti in lasitate, slugarnicie si pupincurism acum taceti si asumati-va vina...

      Ștergere